STUDENTJOB BLOG

 Bouwprojecten zijn er in allerlei soorten en maten. Sommige bouwprojecten zijn snel klaar en dan heb je eigenlijk geen tijdelijke faciliteiten nodig. Maar voor langere bouwprojecten zijn tijdelijke faciliteiten keihard nodig. Met behulp van tijdelijke faciliteiten zorg je ervoor dat je bouwproject zonder slag of stoot verloopt. Het gebruiken van tijdelijke faciliteiten vergt wel even een goede planning en voorbereiding. Maar geen zorgen, deze blog helpt je alvast op weg! Samen kunnen wij dat makkelijk aan! 

Tijdelijke faciliteiten: wat zijn dat eigenlijk?

Tijdelijke faciliteiten zijn voorzieningen die tijdens een bouwproject geïnstalleerd worden voor de duur van dit project. Dit kunnen eenvoudige sanitaire voorzieningen zijn of kantines bijvoorbeeld. Maar het kan hier ook gaan om tijdelijke stroom- en watervoorzieningen, opslagruimtes of werkplaatsen. Ook tijdelijke faciliteiten zijn te krijgen in diverse soorten en maten en afhankelijk van het type project kun je de faciliteiten kiezen die nodig zijn. Gelukkig kun je deze voorzieningen makkelijk huren. Moet je het gazon ook opnieuw verticuteren? Dan ga je toch even een verticuteermachine huren bij Boels. Lekker makkelijk!

Een goede planning: de sleutel tot succes

Als je een bouwproject gaat plannen met tijdelijke faciliteiten is goede planning essentieel. Je moet goed weten welke faciliteiten wanneer nodig zijn en hoe lang. Als je namelijk niet op het juiste moment de faciliteiten hebt, kun je gigantische vertragingen oplopen en dat kost natuurlijk onnodig geld. Dat willen we niet hebben! Daarnaast kan het ook zorgen voor veiligheidsrisico's en een minder efficiënt team. Kortom: een goede planning van faciliteiten is essentieel! Hoe je dat aanpakt:

Beoordeel de behoeften van het project: de duur van het project, het aantal werknemers, de locatie en de specifieke eisen van het werk.

Maak een lijst van alle benodigde faciliteiten

Stel een budget op voor de tijdelijke faciliteiten: hou je aan je budget, maar probeer niet onnodig te bezuinigen.

Houd rekening met alle regels en voorschriften van het bouwproject: ook de tijdelijke faciliteiten moeten hieraan voldoen.

Ga netjes met de faciliteiten om en zorg dat ze in goede staat blijven.

Makkelijk machines huren

Er komt heel veel kijken bij zo’n bouwproject en het kan soms zijn dat je bepaalde machines maar voor een taak nodig hebt. Het zou dan belachelijk zijn om zo’n machine zelf te kopen of iemand in te huren met zo’n machine om die klus voor je uit te voeren, want dan betaal je ook nog eens kosten voor de uren. De beste oplossing? Een bedrijf als Boels met verhuur machines gebruiken. Huur de machine die je nodig hebt, gebruik ‘m en breng deze daarna gewoon weer terug.

Deel dit artikel

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.